vtbkultuur Damme

Damme

LIBIE Multimediareportage 21 september 2018

LIBIE Multimediareportage door Guido en Mia Vervoort Vrijdag 21 september 2018 - 20u00 CC. Rostune, Stationsstraat 13 - Sijsele Deelnameprijs: €5 of €4 voor leden vtbKultuur

Datum: 21/09/2018 tot 21/09/2018
Uur: 20:00
Plaats: CC. Rostune
Adres: Stationstraat , 8340 Sijsele
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Libië: land in Noord-Afrika, 1.759.540 km2,  6.653.210 inwoners,  hoofdstad Tripoli.

Deze reportage dateert van 2008 en dus van vóór de Arabische revolutie. Hopelijk komt het ooit weer goed met Libië want het is een land met een toeristisch potentieel van wereldformaat.
Het is maar 10 jaar toegankelijk geweest voor het toerisme. Tot ca 2001 was Libië een  onbekend land in Noord-Afrika
. Daardoor is het ontsnapt aan het massatoerisme rond de Middellandse zee en kon het zolang zijn groot geheim bewaren: een ongekende erfenis aan schitterend bewaarde Griekse en Romeinse steden, ruïnes en mozaïeken, talrijker, mooier en groter dan in Griekenland of Italië zelf ! De oude Grieken lieten hun sporen na: prachtige theaters kijken uit over de Middellandse zee. De Romeinen maakten het gebied tot hun Noord-Afrikaanse provincie en één der mooiste ruïnes, de stad Leptis Magna, was na Rome de tweede voornaamste stad van het Romeinse Rijk ! In de woestijn, via oude versterkte  graanopslagplaatsen bereiken we de pittoreske sprookjesstad Ghadames met haar palmentuinen en overwelfd labyrint van gangen. Honderden kilometers diep de woestijn, beleven we de magie van de Sahara met haar eindeloze zandzeeën ( ‘ergs’), oases als fata morgana’s en indrukwekkende rotsformaties met prehistorische tekeningen in rotsformaties van het Akakusgebergte. . Een magische en overweldigende tocht doorheen de Sahara...!

<
>
x