vtbkultuur Deinze

Deinze

Het Eenzame Westen - Slachtinge - LAATSTE TICKETS

Theatermakery Het Eenzame Westen wil repertoire en toneelklassiekers verbinden aan de West-Vlaamse taal. Met een nauwkeurige precisie wordt elk stuk hertaald in een telkens specifiek gekozen dialect. Deze unieke combinatie staat borg voor sterk, pakkend theater, humor en een speelse taal die tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen verstaanbaar is.

Datum: 23/09/2018
Uur: 18:00
Deuren open: 17.30 uur
Plaats: CC Palace
Adres: Markt 32, 9800 Deinze
Prijs leden: 25 euro
Prijs niet-leden: 25 euro
Prijs voorverkoop: 20 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Wanneer de elfjarige Ferdinand leeftijdsgenootje Bruno met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig.

De glazen worden voller en weer leger en de gezelligheid slaat gauw om. Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken en wordt de menselijkheid wel erg stevig gerelativeerd.

‘God van de Slachting’ van Yasmina Reza is een komedie waarin kleine, menselijke drama’s uitlopen in hilarische, bitterzoete taferelen.

‘Slachtinge’ is een rauwe peeling van de zogenaamde menselijke civilisatie. De voorstelling baadt in een toenemende unheimliche sfeer waarin grillige personages zichzelf en hun mede/tegenstanders met puntige dialogen langzaam maar zeker de grond in boren.

De verschillende lagen die daarbij aangeboord worden, laten het stuk voortdurend kantelen. Tegenstanders worden medestanders, kromme redeneringen monden uit in valse logica, verkeerde argumenten worden aangehaald om een gelijk te halen tot uiteindelijk de maskers afvallen en de laatste schil zichtbaar wordt: de eenzame en kleinzerige mens die de schijn probeert hoog te houden.

Spel: Maaike Cafmeyer, Lien De Graeve, Mathias Sercu en Tom Ternest | naar ‘Dieu du Carnage’ van Yasmina Reza | Regie: Yahya terryn | Dramaturgie: Annelies Vancraeynest | Scenografie: Giovanni Vanhoenacker | Productie, licht en geluid: Bram Vandeghinste | Kostuums: Anne Demeere  | Coproductie De Spil Roeselare.

 

Een organisatie van De Kwelm vzw in samenwerking met vtbKultuur Deinze en AGB Stad Deinze.

 

Hier kan je voorkant van de flyer downloaden.
Hier kan je achterkant van de flyer downloaden.

 

Zondag 23 september 2018 - 18 uur - CC Palace

Voorverkoop: TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94; Dienstencentrum Leiespiegel of online via deze link.

 

<
>
x