vtbkultuur Kortenberg

Kortenberg

Kronieken; multimediaal spektakel, met de beiaard in de hoofdrol, basiliek Grimbergen

Het geluid van de torenbeiaard wordt via versterking, samen met extra geluidsbanden, in de basiliek gebracht. Samenspel met o.a. groot kerkorgel, koor, sax, blokfluit,...

Datum: 29/09/2018
Uur: 20:30
Uur van samenkomst: 19:30
Plaats: Sint-Servaasbasiliek, Abdij, Grimbergen
Prijs leden: € 15,00
Prijs niet-leden: € 15,00
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Projectie van foto en video op 3 grote videoschermen boven het podium waar dans en live musici optreden.

Met deze voorstelling willen we op de eerste plaats de beiaardmuziek en de beiaardcultuur in het algemeen promoten. We stappen af van het klassieke beiaardconcert en brengen een multimediaal spektakel. We gebruiken enkele treffende gebeurtenissen in de geschiedenis van Grimbergen als rode draad. Daarrond werd muziek gekozen en speciaal bewerkt voor deze voorstelling.

De Beiaardvrienden willen met deze voorstelling het publiek een onvergetelijke avond bezorgen om zo nog meer interesse op te wekken voor de beiaardmuziek bij een zo breed mogelijk publiek.

Al vanaf 2016 werken de Beiaardvrienden Grimbergen aan deze voorstelling.

Twan Bearda, beiaardier van Grimbergen, koos, bewerkte of herschreef de muziek voor beiaard en bespeelt de torenbeiaard soms ondersteund met klankband, dan weer met live musici en andere artiesten. 

Met: Twan Bearda - Beiaard l Wim van den Broeck- Groot orgel l Bart Stevens- Sax

Dansafdeling van de Gemeentelijke Academie van Grimbergen l Gregoriaans abdijkoor l Wout Bearda (blokfluit) | Circus in Beweging l Koor Basaltes l 8 Foto- en videokunstenaars l Volkssterrenwacht Mira | Stem verteller: Luk De Koninck. Verschillende fotografen zorgen voor begeleidende beelden en de speciale belichting brengt de toeschouwer in de juiste stemming. 

Dit is niet zomaar een concert, dit wordt een beleving die u zeker niet wil missen. Slecht 1 voorstelling en dus niet te missen! 

Kostendelend meerijden vanuit Kortenberg kan tegen € 3,00 (af te rekenen met de chauffeur)

 

 

<
>
x