vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Lezing 1 jaar met Trump door Ine Roox

Journaliste Ine Roox reisde door de Verenigde Staten en vertelt tijdens de lezing over Trumps beleid, verkiezingsbeloftes en 'de gewone Amerikaan'.

Datum: 30/05/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 19:30
Plaats: Cultuurhuis De Warande
Adres: Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Plaats van bijeenkomst: Terraszaal in De Kuub 1° verdieping
Prijs leden: 5 €
Prijs niet-leden: 5 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

Wat niemand had voorspeld, werd waarheid: Donald Trump won de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nu Trump de scepter zwaait in het Witte Huis is de onrust niet gaan liggen, integendeel.

Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het afgelopen jaar mee beleefd. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met honderden Amerikanen.

Op haar tocht door meer dan tien Amerikaanse staten voelde Ine Roox heel wat angst en onzekerheid over de toekomst, maar ook verbetenheid en de kiem van een hevig verzet van die Amerikanen die blijven geloven in een betere toekomst. 

Ine Roox is journalist voor de buitenlandredactie van De Standaard.

Kort nadat Donald Trump de eed had afgelegd als president van de Verenigde Staten vertrok Ine Roox, buitenlandreporter bij De Standaard, voor een halfjaar naar Amerika. Ze reisde kriskras door Amerika, met Donald Trumps eigen campagnebeloftes als leidraad. Bouwt deze president werkelijk een muur aan de grens met Mexico? Maakt Trump steenkool en staal echt great again? Blaast hij de Amerikaanse auto-industrie nieuw leven in? 

Ondertussen kwam de president voortdurend in het nieuws. De ontslagen volgden elkaar snel op. Hij ontsloeg zijn nationale veiligheidsadviseur, zijn stafchef en uiteindelijk ook zijn radicaal-rechtse topadviseur Steve Bannon. En als klap op de vuurpijl FBI-directeur James Comey. Amerika zit op een kantelpunt in zijn geschiedenis. Ine Roox voelde veel angst tijdens haar rondreis door Amerika. Toch zijn er ook signalen van hoop, Trumps critici én zijn hevigste fans houden de president en zijn beleid nauwgezet in de gaten. De Amerikaanse democratie is springlevend!

In samenwerking met Vorming Plus Kempen 

Omwille van haar beroepsbezigheden kan het zijn dat Ine Roox op 30 mei voor haar werk in het buitenland verblijft en kan de lezing dan niet doorgaan!!

Waarvoor onze verontschuldiging.

Daarom is het belangrijk dat U via deze website inschrijft zodat we u op de hoogte kunnen brengen van eventuele afgelasting door beroepsbezigheden van de spreker.

<
>
x