Cultuursmakers

Deinze

Jazzy Sunday - Albert Vila Trio - UITVERKOCHT

Albert Vila is een van de meest opmerkelijke gitaristen van zijn generatie, geboren in Barcelona. Hij begon zijn muzikale studies aan het "Taller de Musics" Barcelona, waar hij studeerde bij Andy Rossety en J. Luis Gamez. In 1999 werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam en volgde hij het programma "jazz guitar performer", waar hij de kans kreeg om te studeren met Jesse Van Ruller.

Datum: 10/12/2023
Uur: 17:00
Deuren open: 16.30 uur
Plaats: Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 10 euro
Prijs niet-leden: 10 euro
Type: Evenement

Albert Vila won in het verleden al de Dutch Jazz Competition in 2004 en de Jazz Hoeilaart compositie wedstrijd in 2012.  Hij kiest in zijn composities dan ook niet voor platgetreden paden, maar gaat op zoek naar subtiele en uitdagende texturen die de luisteraar meenemen. Het zijn zorgvuldig gekozen composities, van intiem tot uitbundig, van melodisch tot ritmisch, maar altijd interessant om naar te luisteren.

In 2020 begint hij aan een uitdagend project: een solo gitaar album "Levity" dat in het voorjaar van 2023 is gereleaset.

Eind 2022 wordt zijn nieuwe trio album opgenomen samen met een uitstekende Amerikaanse ritmesectie: Doug Weiss op bas en Rudy Royston op drums. De plaat wordt later in 2023 uitgebracht.

Samen met deze Amerikaanse  muzikanten komt hij zijn nieuwe plaat voorstellen op Jazzy Sunday, niet te missen!

 

Muzikanten – Albert Vila: gitaar, Doug Weiss (VS): contrabas; Rudy Royston (VS): drums.

 

Cultuursmakers Deinze organiseert Jazzy Sunday in samenwerking met Leietheater.

De ticketverkoop gebeurt via de ticketshop van het Leietheater of aan de balie van het Leietheater (dinsdag tot vrijdag van 14 tot 16 uur).

De ticketverkoop start 14 juni 2023 om 10 uur.

<
>
x