vtbKultuur-pas: zot veel cultuur voor het hele gezin!

Ben je gek van cultuur en zie je het wel zitten om voordelig van cultuur te genieten? Dan moet je beslist een vtbKultuur-pas aanschaffen!

Voor 20 euro ben je een jaar lang lid van onze culturele bende. Jouw vtbKultuur-pas is bovendien geldig voor alle inwonende gezinsleden.

NIEUW: Wie een vtbKultuur-pas 2021 heeft, krijgt een gratis verlenging van het lidmaatschap tot eind 2022! Je hoeft hiervoor niets te doen. De vtbKultuur-pas 2022 valt begin februari in je brievenbus. Wie in 2021 nog een vtbKultuur-pas koopt, is voor 20 euro met het hele gezin lid tot 31/12/2022.

Jouw voordelen op een rijtje:

 • Je maakt deel uit van een groep enthousiaste cultuurliefhebbers waarmee je samen van cultuur kunt genieten.
 • Je kan aan alle activiteiten van alle vtbKultuur-groepen deelnemen aan ledenprijs. Jaarlijks staan er ongeveer 2500 vtbKultuur-activiteiten op de agenda. Je vindt ze op www.vtbkultuur.be/activiteiten.
 • Je krijgt 5 euro korting bij de aankoop van een Open Monumentenkaart. Je betaalt dan 20 in plaats van 25 euro. Met een Open Monumentenkaart krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplaatsen in Vlaanderen en heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 250 monumenten in Vlaanderen.
 • Je krijgt 6 euro korting bij de aankoop van een Museumpas. Je betaalt dan 53 in plaats van 59 euro om een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis te bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse korting bezoeken. Deze korting is enkel geldig voor een nieuwe Museumpas, niet voor een hernieuwing.
 • 10 % korting op een toegangsticket voor Historium Brugge. Korting enkel te verzilveren aan de ticketbalie.
 • 10 % korting voor een toegangsticket van Sealife in Blankenberge.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Verbeke Foundation in Kemzeke.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Mudel, Museum voor Deinze en de Leiestreek.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Parcum in Leuven. 
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor MuseOs Koksijde
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor Tabaksmuseum Wervik.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Abdijmuseum Ten Duinen Koksijde.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor NAVIGO Koksijde, het Nationaal Visserijmuseum (momenteel gesloten wegens renovatie).
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het Yper Museum.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het In Flanders Fields Museum in Ieper.
 • 5 euro korting op een toegangsticket voor Atelier Roger Raveel in Machelen-aan-de-Leie.
 • 4 euro korting op een toegangsticket voor Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.
 • Groepstarief voor individuele bezoekers aan het Arboretum in Kalmthout.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor For Freedom Museum in Ramskapelle.
 • 2 euro korting bij betalende tentoonstellingen in CC Scharpoord in Knokke-Heist.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Museumhuis Lucien De Gheus in Poperinge.
 • 3 euro korting op een toegangsticket voor KBR Brussel
 • 2 euro korting per vtbKultuur-pas (niet per persoon) voor Stichting Folon in Terhulpen.
 • 10 % korting in de onlineshop van Uitgeverij Lannoo
 • Je krijgt minstens 4 keer per jaar onze nationale nieuwsbrief OOGwenk, boordevol culturele inspiratie, in je mailbox.
 • Je krijgt regelmatig extra (tijdelijke) voordelen zoals mooie kortingen voor unieke voorstellingen of evenementen. Momenteel hebben we onderstaande acties:

 

Tijdelijke voordelen

E/MOTION (expo): 4 euro korting

Van 4 september 2021 tot en met 23 januari 2022 - MoMu / Antwerpen

Hoe geeft mode uitdrukking aan emoties die leven in de samenleving? Zoals angst of verlangen? Hoe kan de modeindustrie zich heruitvinden en welke rol spelen ontwerpers daarbij? E/MOTION blikt terug op de sociale, politieke en psychologische omwentelingen van de voorbije drie decennia en de impact die ze hadden op mode.

Op vertoon van je vtbKultuur-pas krijg je 4 euro korting op de algemene toegangsprijs voor de expo E/MOTION. Wil je online een toegangskaartje kopen, gebruik dan de kortingscode ‘VTBMOMU21’. Neem je lidkaart mee naar de expo. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

www.momu.be/nl/tentoonstellingen/emotion-nl

Arte Amanti (kamermuziekfestival): 25% korting

Op verschillende locaties in Vlaanderen worden zo’n 40 concerten georganiseerd. Arte Amanti brengt jong talent en kamermuziek van internationale topkwaliteit naar steden en gemeenten buiten het gekende cultuurcircuit. Het publiek kan op die manier aan democratische prijzen en zonder grote verplaatsingen te maken genieten in eigen dorp, stad of regio.

Het programma vind je op www.arte-amanti.be.

Tickets kan je bestellen via reinilde@arte-amanti.be met vermelding van vtbKultuur en lidnummer van de vtbKultuur-pas. Na betaling is de reservatie definitief. 

Sleeping Beauty (ballet): 15% korting

Van eind februari tot begin maart 2022 in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Tsjaikovski, groeide uit tot een van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

Meer info en tickets: http://www.primadonnaevents.be/vtbkultuur.html 

De Lumineuze Nachten van het Kasteel van Edingen: 2 euro korting

Weekends in februari en krokusvakantie 2022

Het prachtige park van Edingen komt in februari op magische wijze tot leven. 'De lumineuze nachten van het kasteel van Edingen' is een spectaculair en uniek winter/lente evenement voor jong en oud. Bewegende torens, pratende bomen? Je houdt je adem in en kijkt je ogen uit ... Tijdens een wandeling van ongeveer 3 km in het park worden bezoekers meegenomen in een fascinerende vertelling met indrukwekkende projecties. Je wordt honderden jaar mee teruggenomen in de tijd.

Tickets en info: www.delumineuzenachten.be

vtbKultuur-leden ontvangen 2 euro korting via de code CULTUUR2LUM. Neem je lidkaart mee naar de evenement. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

Inside Dali (expo): 10 % korting

Vanaf 17 december 2021 - Sint-Niklaaskerk / Gent

Inside Dalí is een prikkelende ervaring voor al je zintuigen, op de grens tussen verbeelding en realiteit. De bezoeker reist naar een imaginair universum vol dromen. Hij herontdekt er het leven van een van de grootste schilders van de 20ste eeuw: Salvador Dalí, het boegbeeld van het surrealisme.

De expo combineert technologische spitstechnologie, beeldmateriaal, echte objecten, illusies en vele andere verwijzingen naar het unieke universum van de Catalaanse kunstenaar. Het hoogtepunt van de tentoonstelling bevindt zich in het hart van de Lichtkerk: een imposante 360° multimediaruimte van maar liefst 14 meter hoog. Tijdens een ‘Dalische’ onderdompeling van meer dan 35 minuten wordt de bezoeker meegezogen in de wereld van het genie. Het is een erg emotionele ervaring die het publiek zal beroeren als nooit tevoren.

Om de korting te verkrijgen gebruik je als vtbKultuur-lid de code VTBDALI.

Meer info en tickets: https://daliexpo.be/

Hoe word je lid?

 • Vul hiernaast het formulier in. Kies een van onze lokale groepen waarbij je wil aansluiten (Geen idee? Kies dan voor ‘ik heb geen voorkeur’ en wij zoeken een match voor je).
 • Betaal vervolgens je lidgeld van 20 euro.
 • Je vtbKultuur-pas wordt per post toegestuurd.

We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je vtbKultuur-pas en wensen je veel cultuurplezier.

<
>
x