vtbkultuur Lochristi

Lochristi

VOLZET - Dagje Brussel in kader van Europalia

Begeleid bezoek aan Europalia, Trains & Tracks in het KMSK te Brussel voorafgegaan door een gegidste wandeling "Kunst in de metro".

Datum: 04/12/2021
Plaats: KMSK
Adres: Koningsplein 1, 1000 Brussel
Prijs leden: €60
Prijs niet-leden: €70
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

Op zaterdagmorgen 4 december 2021 om 8u45 vertrekken we met de trein naar station Brussel-Centraal. We worden opgewacht door een gids van "Klare Lijn" en verplaatsen ons verder met de metro. Af en toe stappen we eens af om de 'Kunst in de metro' te bewonderen.

We lunchen in de Brasserie Horta (dichtbij het Marc Sleen museum). Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. 

Na de lunch bezoeken we het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Hier brengen we een begeleid bezoek aan de hoofdtentoonstelling van Europalia "Train & Tracks" in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. De expo Sporen van Moderniteit brengt een ode aan de trein vanuit een artistiek en historisch perspectief. Er zijn kunstwerken te zien van sleutelfiguren uit de 19de en 20ste eeuw waaronder Monet, Caillebotte, Spilliaert, Boccioni, Severini, Léger, De Chirico, Mondriaan, Servranckx, Delvaux en Magritte maar ook werk van minder bekende kunstenaars die het thema vanuit een eigen invalshoek en discipline benaderen.

Verplaatsing met de trein en metro (inbegrepen in de prijs).

Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 15 personen)

<
>
x