vtbkultuur Lommel

Lommel

EUROPALIA TRAINS & TRACKS.

Alles over verjaardagen van treinen.

Datum: 04/12/2021
Uur: 10:55
Plaats: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
Adres: Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: KMSK
Prijs leden: 27€
Prijs niet-leden: 29€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

We brengen een begeleid bezoek aan de hoofdtentoonstelling van het festival in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. De expo Sporen van Moderniteit brengt een ode aan de trein vanuit een artistiek en historisch perspectief. Er zijn werken te zien van sleutelfiguren uit de 19de- en 20ste-eeuwse kunst, waaronder Monet, Caillebotte, Spilliaert, Boccioni, Severini, Léger, De Chirico, Mondriaan, Servranckx, Delvaux en Magritte, maar ook werk van minder gekende kunstenaars, die het thema vanuit een eigen invalshoek en discipline benaderen.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de expo Oriënt-Express - mythisch, luxueus, Belgisch! in Train World. Deze tentoonstelling verkent de context en de maatschappij die de Oriënt-Express voortbracht, de landschappen waar hij doorheen reisde en de fantasieën die hij opwekte, maar je krijgt ook een kijk achter de schermen van het luxetoerisme. Heel uitzonderlijk komen er ook twee originele rijtuigen naar de expo. Afspraak om 14u25 aan het station van Schaarbeek, Prinses Elisabethplein 5 te 1030 Schaarbeek.

We doen de verplaatsingen met de wagen en dus gaan we afspraken maken rond carpoolen. Meer info krijg je na je inschrijving.

Inschrijven: tot 5 november 2021 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35 of via www.vtbkultuur.be/lommel

Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel.

De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

<
>
x