100 jaar cultuurtoerisme

Op zaterdag 29 januari 2022 is het exact honderd jaar geleden dat VTB, de Vlaamse Toeristenbond, werd opgericht. En dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Die dag wordt immers een cultureel event georganiseerd waarop 'een eeuw samen cultuur beleven' in de kijker staat. 

Jammer genoeg moeten we dit evenement omwille van de coronamaatregelen beperken tot 200 aanwezigen. Maar niet getreurd, ook de thuisblijvers hoeven niets te missen dankzij onze livestream. Log op zaterdag 29 januari 2022 om 14.30 uur zeker in op www.movemeproductions.be/live (paswoord: vtb (kleine letters)).

Op het programma: 

  • Terugblik op de geschiedenis van onze vereniging
  • Debat: cultuur, toerisme en verenigingen … een blik op de toekomst. Panelleden rond de tafel zijn Jan Jambon (Vlaams minister van Cultuur), Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen), Dirk Verbist (directeur De Federatie - sociaal-cultureel volwassenenverenigingen) en Edith Vervliet (voorzitter vtbKultuur vzw). Het panelgesprek wordt gemodereerd door Annelies Moons (Radio 1).
  • Bekendmaking nieuwe naam en duiding naamsverandering
  • Voorstelling feestprogramma

Een jaar lang feest!

De vereniging zet een jaar lang allerlei culturele festiviteiten op de agenda en blikt uitgebreid terug op 100 jaar cultuurtoerisme in Vlaanderen. Volg ons op Facebook/Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo hoef je niets te missen.

Ging jij op stap met de VTB? Bezorg ons je herinneringen!

Samen met ADVN, de instelling die onze archieven beheert, organiseren we in de zomer van 2022 een tentoonstelling ‘Samen op stap met de VTB, 100 jaar cultuurtoerisme’. Hiervoor zijn we nog op zoek naar foto’s, postkaarten en souvenirs. Heb je vakantiefoto’s of andere archiefstukken van de VTB die een plaatsje verdienen op die tentoonstelling? Of wil je een herinnering over een VTB-activiteit delen? Neem dan contact op via info@advn.be. Op de projectwebsite kan je alvast een blik werpen op het toeristisch verleden.

www.vtb100.be

<
>
x