Cultuursmakers

Opwijk

Opwijk quizkampioenschap rit 5

De 5de rit in jeugdhuis Nijdrop was het buitenbeentje van dit OQK. Met een individuele alsook ploegentijdrit, een zijsprongetje naar het baanwielrennen met een afvallingskoers en tot slot een puntenkoers, werd gisteren de veelzijdigheid van de ploegen op proef gesteld. Vraag was dan ook of deze rit verschuivingen in de diverse klassementen teweeg kon brengen.
De vervangers toonden zich individueel de sterkste tijdrijders met een half puntje voorsprong op het onvermijdelijke Wounded Knee. De stilte in de zaal was overweldigend tijdens deze proef. Twee deelnemers slaagden er zowaar in foutloos te blijven. Een welverdiend applaus voor Aljosja en Jan was dan ook op zijn plaats. Het collectief van de Vervangers scoorde ook in de ABC ronde een punt meer dan Wounded Knee en gingen zo (nipt) als koploper de pauze in.
Met de afvallingskoers onmiddellijk na de pauze, volgde de hardste ronde van de quiz: per fout antwoord diende één speler de tafel te verlaten. Slechts één team haalde de finish met een volledige ploeg: Wounded Knee, op de voet gevolgd door De Vervangers en MFL.
In de puntenkoers scoorden zowel Wounded Knee (Sinopel) als MFL (Battenberg) een soloslim. Eeuwige roem in Opwijk voor deze ploegen om een solo te scoren in een bordjesronde! Wounded Knee maakte in deze ronde het verschil om zo hun 4de ritwinst binnen te rijven. Met ook de gele, witte & groene trui, als ook de kassei in hun bezit, is er maar één woord voor hun prestatie: Merckxiaans!
Zonder al te grote verrassingen is eindwinst net zoals in de Tour reeds na de voorlaatste rit beklonken. Voor de andere klassementen is de spanning wel nog te snijden: stellen De Vervangers hun bolletjestrui veilig en kunnen ze de groene trui of witte trui nog afsnoepen van Wounded Knee in de koninklijke spurt op de grote markt van Opwijk?
Afspraak hiervoor op maandag 11 maart in de cafetaria van Hof Ten Hemelrijck. Aansluitend op de kwis volgt de prijsuitreiking van het eerste OQK. Tot dan! Jens-Michiel-Marc-Kristof

<
>
x