Cultuursmakers

Opwijk

Opwijks quizkampioenschap

De 4e rit, en tevens koninginnenrit, van het Opwijks Quizkampioenschap werd op zaterdag 27 januari betwist in café Apollo. Jammer genoeg kon EMO niet aanwezig zijn wegens ziekte, veel beterschap alleszins en hopelijk weer wedstrijdfit voor volgende rit.
Fanclub Jody Bernal waant zich in het begin van de rit eerder Egan Bernal, want het hooggebergte geeft de ploeg vleugels. Van bij de start leggen ze een verschroeiend tempo op en scoren perfect op de eerste 2 ronden. Ook in de 3e ronde en de eerste tafelronde laten ze weinig liggen en nemen zo al vroeg een optie op de ritwinst, maar konden ze dit ook volhouden tot op de meet?
Jammer genoeg volgde het antwoord al onmiddellijk na de pauze. Fans van de Planckaerts zullen ze nooit worden, want met een complete off-ronde ging de kans op de ritzege in rook op.
Met een constante prestatie over de ganse kwis, ging de ritzege oververdiend naar De Pleziermakers, die zo als eerste ploeg de hegemonie van Wounded Knee kon doorbreken.
In het klassement blijft Wounded Knee wel ruim op kop met 12 punten op de Vervangers en 16 op fanclub Jody Bernal. Deze laatsten verdedigden hun bolletjestrui met verve in deze koninginnenrit en blijven 1 punt voor op de vervangers en de pleziermakers. Groen blijft in het beziet van Wounded Knee, die ook het wit in hun bezit hebben (ex aequo met De Vervangers).
Voor de volgende rit spreken we af in jeugdhuis Nijdrop op woensdag 28 februari. Met onder andere een individuele als een ploegentijdrit op het programma dan, belooft het weer een spannende rit te worden!

<
>
x