Cultuursmakers

Turnhout

Knipoogdag 2022 VOLZET!

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in Antwerpen. Hoe kan het ook anders ? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden allemaal begon. Uiteraard wordt dit gevierd met een uitgebreid programma. •Omwille van hun hoofdsponsoring 100 jaar genieten VAB-leden en KBC-klanten uitzonderlijk van het leden tarief.

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Plaats: Centrum Antwerpen en Het Steen
Adres: Centrum , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14€ en middagmaal 25€ (zonder drank)
Prijs niet-leden: 20€ en middagmaal 25€ (zonder drank)
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

VOLZET

In de ochtend, van 10u tot 12u, nemen we deel aan het begeleid bezoek aan Cadixwijk, van havenbedrijvigheid naar woon- en ontspanningsplek 

 Het eilandje klinkt je misschien als wijk bekend in de oren. Maar hieraan grenzend is de exotisch klinkende Cadixwijk aan een transformatie bezig. Waar het ooit een bedrijvigheid was van kranen, dokwerkers, ratelende wagens en loeiende scheepstoeters ontwikkelt zich nu een nieuwe wijk. Het aanmeldingslokaal van de dokwerkers is nu de sporthal van een school, het pershuis werd een brouwerij, opslagloodsen verwelkomen je als zomerbar. Tussen de nieuwe gebouwen houden dokwerkerscafés voorlopig stand. De Mexicobruggen en het nieuwe havenhuis van Zaha Hadid houden het perfecte evenwicht tussen oud en nieuw.


Een groepsmaaltijd staat voor onze deelnemers klaar vanaf 12.30u tot 14.30u in een restaurant in het centrum van Antwerpen

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma:  
Nieuw Zuid, stad in een stad 

Aan de boorden van de Schelde op de plek waar o.a. een groot spooremplacement was, groeit een stad in de stad. Het Nieuwe Zuid wordt een groen stadsdeel met extra aandacht voor duurzaamheid. Tegen 2025 zijn hier 2000 wooneenheden in een groene omgeving verbonden door een warmtenet. Grote architectenbureaus tekenen voor de invulling: Robbrecht en Daem, Polo Architects, Stefano Boeri, C.F. Möller en Bruut... Galerijen en horeca vonden al de weg. Wat een wadi is en hoe die vliegende schotel daar komt. Dat kom je ook te weten in deze toer. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18u. 

<
>
x