vtbkultuur Vleteren

Vleteren

Begin 2020 zijn we met 6 Vleterse dames van start gegaan met een vtbKultuur-groep in Vleteren! Wij zijn Carine Parent, Gerda Goubeir, Hilde Hauspie, Ingeborg Sohier, Marleen Lebbe (contactpersoon) en Vienna Depuydt. We zijn allen op cultureel(-toeristisch) gebied betrokken op onze gemeente/streek. We willen ons enthousiasme en onze passie bundelen om met vtbKultuur Vleteren onze mooie gemeente met haar rustig en landelijk karakter meer in de kijker te zetten en mensen samen te brengen rond cultuur.

De buitenexpo T I J D is een klein maar fijn vervolg aan de wandel- en kunstroute ‘De smaak van stilte’ van oktober 2020. 
De tentoonstelling kwam tot stand met de steun van gemeente Vleteren, in samenwerking met schrijver en beeldend kunstenaar Maarten Inghels, fotograaf Michaël Depestele en Birgit Provoost.

De tentoonstelling bestaat uit de letters T I J D als visueel eenwoordgedicht. Voor ‘De smaak van stilte’ ging Maarten Inghels met deze letters op kruistocht in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. Michaël Depestele maakte van de tocht enkele blijvende impressies. Speciaal voor deze expo schreef Inghels een nieuw gedicht met als titel ‘DIT IS EEN GEDICHT OM BINNEN 25 JAAR TE LEZEN’. 

Je vindt de expo aan de zijkant (rechts) van De Sceure, bij de inkom kleine zaal. In de bib vlakbij kun je een brochure verkrijgen met meer info over het voorbije project ‘De smaak van stilte’. De bib is open op woensdag van 15.30 u. tot 18.30 u. en op zaterdag van 9.30 u. tot 12.30 u. 

De Sceure is vertrekpunt voor de Fleterna Fietsroute. Je kunt ook heerlijk wandelen in de buurt, denk maar aan de wandelknooppunten door de broeken, de Brabanthoekwandelroute of Eversamwandeling. 

De expo loopt van maandag 21 december 2020 tot eind februari 2021 en is vrij toegankelijk.
De Sceure, Veurnestraat 4, Oostvleteren

Naast dit project zitten we nog te broeden op andere leuke initiatieven waarbij we toegankelijke ontmoetingsmomenten willen creëren, in Vleteren en vanuit Vleteren. En dit onder het motto: ‘Eenvoud siert’ en ‘Samen uit; maar ook: samen gezellig thuis’!

Meer info? Contacteer ons via vleteren@vtbkultuur.be
Volg ons Facebook!
Meer info over Vleteren, het groene bierdorp via www.toerismevleteren.be.

<
>
x