vtbkultuur Xpo²

Xpo²

Heb je een passie voor tentoonstellingen of musea, maar wil je graag dat tikkeltje meer? Welkom bij XPO²!

vtbKultuur droomt ervan om enkele nieuwe afdeling op te richten rond het thema 'tentoonstellingen met een extraatje'. Deze afdelingen zullen we bundelen onder de noemer XPO² (lees: expo kwadraat). Wat dit extraatje is, kan per afdeling verschillen en hangt helemaal af van de enthousiastelingen die aan de kar willen trekken van deze (lokale) afdelingen.

Om enkele voorbeelden te geven: je zou een tentoonstellingsbezoek met gids kunnen organiseren, maar ook een voor- of nabespreking bij de tentoonstelling toevoegen. Ook een atelierbezoek bij een kunstenaar kan een interessante meerwaarde zijn. Of waarom zou je niet eens een creatieve workshop op poten zetten? … De mogelijkheden zijn legio. 

Heb jij goesting om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij vtbKultuur en in jouw regio, samen met andere enthousiastelingen, een XPO²-groep op te richten, uit te bouwen, vorm te geven? Als we 2 of 3 enthousiastelingen samen krijgen, gaat een educatief medewerker van vtbKultuur mee aan de slag om jullie culturele droom waar te maken. Stap voor stap worden jullie begeleid bij het oprichten van een feitelijke vereniging, de bekendmaking ervan en het organiseren van de eerste activiteiten. Iets voor jou? Mail als de bliksem naar hilde.mertens@vtbkultuur.be of geef haar een belletje:  0471 39 44 66!

Je engagement kies je natuurlijk helemaal zelf, naargelang je interesses, vaardigheden en beschikbare tijd. In elke vtbKultuur-afdeling worden de taken verdeeld onder de vrijwilligers. Die taken zijn heel verscheiden, zo kan je kiezen wat er best bij jou past: activiteiten organiseren, de website onderhouden, financiën regelen, promotie maken ...

In groep culturele activiteiten organiseren voor een dankbaar publiek geeft voldoening en energie! Daar bovenop krijg je van vtbKultuur inhoudelijke en praktische ondersteuning, vorming en ontmoetingsmomenten. Je ontdekt verborgen schatten, verruimt je wereld en bouwt nieuwe netwerken uit.

 XPO²-groep 

Heb je zin om bezoeken te plannen? Net iets meer te doen dan enkel met een audiogids rond te lopen? Geef dan een seintje en we groeperen de geïntresseerde personen volgens regio en of interesse. De eerste XPO² groep is LXPO. Ze gaan vooral naar hedendaagse tentoonstellingen. 

 

XPO²-deelnemers

Ga je graag naar tentoonstellingen? Of wil je wel maar komt het er niet van omdat je familie en vrienden niet dezelfde passie delen? Wil je in groep naar tentoonstellingen gaan en genieten van de tentoonstelling, de meerwaarde van een groep en eventueel een extraatje? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang het overzicht van de activiteiten. Ben je op zoek naar specifieke tentoonstellingen laat dit dan weten aan Hilde.Mertens@vtbKultuur.be

nieuws

Nieuws

<
>
x